2 GRATIS ZONNEPANELEN VOOR ELKE INWONER VAN ETTEN-LEUR

Schone zonne-energie wordt binnenkort in Etten-Leur grootschalig opgewekt. Dit project is uniek voor Nederland. De inwoners van Etten-Leur kunnen hiervan op exclusieve wijze profiteren door te participeren in dit project, middels de aanschaf van een aantal zonnepanelen.

Langs de A58 verschijnt het langste zonnepark van Nederland, met goedkeuring van Rijkswaterstaat gebouwd tegen het talud tussen de afritten Etten-Leur en Etten Leur-West. Er worden over een afstand van ongeveer 4 kilometer 6.300 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen voorzien in de elektriciteitsbehoefte van ongeveer 850 woningen in Etten-Leur.

Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Energieleverancier Vrijopnaam, ontwikkelaar Greenspread , de gemeente Etten-Leur en de lokale Energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur U.A..

Met de aanleg van het A58 Zonnepark, waarmee in juli een begin gemaakt is, kan elke inwoner van Etten-Leur de beschikking krijgen over 2 gratis zonnepanelen. Indien gewenst kan men er nog maximaal 8 bijkopen.

Dit is een unieke mogelijkheid voor inwoners die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op de eigen woning, om toch zelf energie op te wekken. Om hieraan mee te doen dient men eerst lid te worden van de Energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur (dit kost slechts 10 Euro per jaar). Men kan lid worden via [email protected]

De opening van het zonnepark is naar verwachting in oktober. Enige weken voor de opening kunnen de panelen besteld worden. Daarom organiseert Energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur op 17 en 18 augustus 2020 een voorlichtingsavond in het vergadercentrum van de gemeente, Markt 1, waar inwoners zich nog extra kunnen laten informeren en de panelen op naam laten zetten. In verband met de coronamaatregelen moet men zich wel van tevoren aanmelden bij [email protected] met adresgegevens en telefoonnummer.

Binnenkort wordt ook de mogelijkheid geboden aan burgers van Etten-Leur om via crowdfunding zelf financieel bij te dragen in het project. Dat levert dan voor de deelnemers een mooi rendement op. Informatie daarover volgt later.

De verwachting is dat er grote belangstelling voor de zonnepanelen zal zijn. Dus daarom is het belangrijk dat men zich tijdig aanmeldt. Want op = op .

Voor meer informatie kijk op http://www.duursaam-etten-leur.nl/zonnepark-langs-a58.html

Aanmelden of geïnteresseerd via mail [email protected]l Voor telefonische informatie: 06 21533407