Warmtescan

Uw huis lekt warmte?

Een warmtescan geeft aan waar warmte uit de woning verloren gaat en waar het zinvol is om (extra) isolatie aan te brengen. Dat is aangenamer, maar ook gezonder: gebrekkige isolatie (koudebruggen) kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken.

Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord:
•    ontbrekende isolatie;
•    natte of uitgezakte isolatie;
•    koudebruggen (in de isolatie);
•    kieren, naden en gaten (nauwkeuriger in combinatie met een blowerdoortest);
•    luchtdichtheid van de woning (alleen in combinatie met een blowerdoortest);

Hoe werkt het?

Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera, die infrarode warmtestraling kan vastleggen. Daarom staat het ook bekend als infraroodfoto. In de camera zit een zogeheten microbolometer, die opwarmt door infrarode straling. De temperatuurverschillen worden omgezet in elektrische spanning, die weer wordt omgezet in een afbeelding. Op de meest gebruikte apparaten geeft blauw koude en rood warmte aan.

Een warmtescan wordt vaak gemaakt in combinatie met een energieadvies of naar aanleiding van het bezoek van de energiecoach. Voor het maken van een goede warmtescan is het nodig dat het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitentemperatuur minimaal 10 graden is.  Warmtescans kunnen het hele jaar worden aangevraagd maar worden daarom alleen in de winter of het najaar uitgevoerd.

Je krijgt een uitgebreid rapport met een analyse van de warmteverliezen in jouw woning en een advies over de maatregelen die je kunt nemen om de verliezen te beperken.

Wat kost het?

De kosten van een bezoek en advies van de gespecialiseerde energieadviseur zijn afhankelijk van de grootte en type van jouw woning. Voor woningen waarbij alleen voor- en achtergevel worden beoordeeld, zijn de kosten €175,50.   Voor vrijstaande woningen is de prijs €250,-.

U krijgt van ons altijd van tevoren een vaste prijs. Zo weet je waar je aan toe bent en krijg je geen verrassingen.