Vind mijn energielabel

Voorlopig energielabel

Elk huis heeft in 2015 een voorlopig energielabel van het Rijk gekregen. Dit label gaat van G tot A en is gebaseerd op bouwjaar, woningtype en oppervlakte. Daarbij is geen rekening gehouden met woningverbeteringen na de bouw zoals bijvoorbeeld het na-isoleren van de woning, zonnepanelen en dubbel glas. Dit voorlopige energielabel klopt dus vaak niet met de realiteit en wellicht is jouw woning beter dan het voorlopige energielabel suggereert. Dit voorlopige energielabel kun je hier opvragen.

Werkelijke energielabel

Ben je benieuwd wat het daadwerkelijke label van jouw woning is? Denk je dat dit niet correct is? Dan kun je zelf je energielabel aanpassen. Je kunt online je voorlopige energielabel ook omzetten in een definitief energielabel. Wat moet je hiervoor doen?

  1. Log met uw DigiD in op www.energielabelvoorwoningen.nl
  2. Controleer uw woninggegevens en pas ze eventueel aan.
  3. Voeg digitaal bewijs toe, als u energiebesparende maatregelen heeft getroffen (bouwtechnisch rapport, factuur, foto’s).
  4. Selecteer een erkend deskundige (op basis van tarief, klantbeoordelingen of reactietijd).
  5. Verstuur uw gegevens.

Energielabel verbeteren

Of wil je jouw energielabel verbeteren? Vraag dan om een bezoek van een energiecoach. Die kan je verder adviseren bij het verduurzamen van jouw woning.

Check je energielabel

Ben je benieuwd naar je energielabel?
Of denk je dat het niet correct is?

Check je energielabel