Vind mijn energielabel

Elk huis heeft in 2015 een voorlopig energielabel van het Rijk gekregen. Dit label gaat van G tot A en is gebaseerd op bouwjaar, woningtype en oppervlakte. Daarbij is geen rekening gehouden met woningverbeteringen na de bouw zoals bijvoorbeeld het na-isoleren van de woning, zonnepanelen en dubbel glas. Dit voorlopige energielabel klopt dus vaak niet met de realiteit en wellicht is jouw woning beter dan het voorlopige energielabel suggereert. Ben je benieuwd wat het daadwerkelijke label van jouw woning is? Je kunt je energielabel hier opvragen. Denk je dat dit niet correct is? Dan kun je zelf jouw energielabel hier aanpassen. Of wil je jouw energielabel  verbeteren? Vraag dan om een bezoek van een energiecoach.  Die kan je verder adviseren bij het verduurzamen van jouw woning.

Jouw huis verkopen of verhuren? Dan ben je verplicht om het voorlopig energielabel om te zetten naar een definitief label.

Wil je een officieel energielabel aanvragen? Met ons stappenplan heb je in no-time een nieuw, zuiniger energielabel. Dat is niet alleen handig om te weten, maar het kan ook helpen als je de woning wilt verkopen. Woningen met een goed energielabel verkopen vaak sneller en leveren meer op! Vraag dus vandaag nog een officieel energielabel op!

Aanvraagformulier

algemene aanvraagformulier