Bespaar op elektriciteit

Ruim 30 procent van jouw energierekening gaat naar stroomverbruik. Door energiezuinig met apparaten en verlichting om te gaan en bewuste keuzes te maken bij vervanging hiervan, kun je veel op jouw energierekening besparen.

Verlichting

Onzuinige peertjes en andere lichtbronnen vervangen door LED-lampen is slim, zelfs als de oude lampen het nog doen. Een LED-lamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Er bestaan LED-lampen in vrijwel alle soorten, maten en tinten. Hoewel de aanschafprijs hoger is, zijn met LED jouw kosten na een tijdje lager door het lage verbruik en de lange levensduur.

Je kunt ook met LED de sfeer in huis creƫren die je wilt . Voor vrijwel iedere gloei- of halogeenlamp is een goed alternatief in LED te verkrijgen, ook met warm licht en zelfs dimbaar.

Ook kun je een licht- of bewegingssensor installeren waardoor de verlichting automatisch aan en uit gaat.

Apparaten

Als je elektriciteit wilt besparen, kijk dan naar het energielabel van de apparaten die je koopt. Dit label geeft precies aan hoe energiezuinig een apparaat is. Tegenwoordig is A+++ het zuinigst. Voor computerapparatuur kun je ook letten op het Energy Star label. Hoewel deze apparaten in aanschaf duurder kunnen zijn, verdienen deze zich binnen een paar jaar terug.

Zonnepanelen

Steeds meer particulieren willen op een duurzame manier gebruikmaken van stroom. Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van hun woning dragen zij hun steentje bij aan het milieu. Ook jij kunt hiervoor kiezen. En kies je ervoor om dit op een collectieve manier in te kopen, dan bespaar je ook nog eens veel kosten. Zowel op de korte termijn als de lange termijn. Want binnen gemiddeld zeven jaar, heb je jouw investering al terugverdiend.

De voordelen van zonnepanelen op een rij:

  • Direct besparen op jouw energierekening
  • Waardevermeerdering van jouw huis of bedrijfspand
  • Geen last van de alsmaar stijgende energieprijzen
  • Belastingvoordeel
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Milieuvriendelijk
  • Zeer duurzame en eenmalige investering
  • Gemiddeld 25 jaar een lagere energierekening