Gevelisolatie

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van jouw huis met veel voordelen

De spouw bevindt zich tussen de binnen- en buitenmuur van jouw woning. Door deze ruimte op te vullen met betrouwbaar isolatiemateriaal, wordt het wooncomfort aanzienlijk verbeterd. Naast voordelen in de winter ondervind je ook voordelen in de warme zomermaanden. Kou blijft namelijk niet alleen langer buiten, ook warmte dringt moeilijker jouw woning binnen.

Naast dat een goede spouwmuurisolatie bijdraagt aan jouw wooncomfort, bespaar je hier ook tot wel 30% aan energiekosten op jaarbasis mee. Zo verdien je investering in ongeveer drie jaar terug. Door de spouw van jouw huis te laten isoleren, verhoog je tevens de energiezuinigheid en daarmee het energielabel, van jouw woning. Dit is van directe invloed op jouw woningwaarde. Het isoleren van een spouwmuur in huis is een relatief kleine ingreep die vaak al binnen een dag geklaard kan zijn.

In de jaren 70 en 80 zijn veel woningen na-ge√Įsoleerd met UF-schuim, glas- of steenwolvlokken of EPS thermoparels. Dit isolatiemateriaal kan in de loop der jaren naar beneden zijn gezakt, waardoor de spouwmuur niet meer goed isoleert. Je kunt dit zien op een warmtefoto die gemaakt wordt tijdens een warmtescan van jouw huis. Soms is het mogelijk om de spouwmuur met hetzelfde (of soortgelijk) materiaal bij te vullen, soms is het beter om de spouw eerst te laten schoonmaken. Een vakkundig na-isolatiebedrijf kan je hierover advies geven. Niet alle bedrijven willen de spouwmuur bijvullen of schoonmaken.

Aanmelden inkoopactie isolatie