Geef jouw mening over wind- en zonne-energie

De gemeenten en waterschappen in de regio West-Brabant hebben de afgelopen maanden intensief samengewerkt om een Regionale Energiestrategie (RES) op te stellen.  In werkgroepen, werkateliers samen met stakeholders  is er intensief gewerkt om een concept RES 1.0 op te stellen.  Daarin staat hoe we als regio de komende tijd duurzame energie gaan opwekken. Het concept van de RES is pas openbaar gemaakt. Nu gaan we door met schrijven aan het vervolg, de RES 1.0, waarin de plannen verder uitgewerkt worden.

Hoe denk jij over de energie­ transitie?
Daarom zijn we benieuwd hoe jij als inwoner denkt over de energietransitie. Jij kunt meedoen aan de internetconsultatie van Energieregio West-Brabant. Jouw input is belangrijk en nemen we mee in de RES 1.0.

In de internetconsultatie zijn er vragen rondom de energietransitie als:                                                                                                                  Hoe kijk jij aan tegen zonne-energie, bijvoorbeeld op jouw dak of veld?
Wat verwacht je van de overheid als het gaat om energie besparen?

Op welke manier wil je meedenken over de thema’s rond de RES?

Het onderzoek loopt tot en met 31 augustus. Praat mee over windenergie, zonne-energie en de toekomst van de regio West-Brabant en ga naar www.hetpon.nl/RES-west.