Inkoopactie

Hybride warmtepomp

De inkoopactie

Deze informatie gaat over (de collectieve inkoopactie) hybride warmtepompen. U kunt zich hiervoor vanaf 2 september 2021 aanmelden. Een hybride warmtepomp wordt aangesloten op uw cv-installatie en zorgt ervoor dat u minder gas gaat verbruiken. U kunt tot wel 20% gas besparen, afhankelijk van uw cv-ketel én hoe u uw huis verwarmt (radiatoren of vloerverwarming).

Waarom nu meedoen met deze inkoopactie?

  • U bespaart direct op uw energierekening.
  • U krijgt een korting die kan oplopen tot 5%.
  • U krijgt nu subsidie.

 

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

De hybride warmtepomp werkt op stroom en wordt gekoppeld aan uw cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het buiten heel koud is en zorgt voor het warme water in de badkamer en keuken. U kunt de warmtepomp aansluiten op uw huidige cv-ketel of op een nieuwe ketel.

De warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt gekoppeld aan uw cv-ketel. De buitenunit wordt bij uw woning of appartement geplaatst.

Binnenunit hybride warmtepomp
Binnenunit (afbeelding Milieucentraal.nl)
Buitenunit hybride warmtepomp
Buitenunit

Wat kost een hybride warmtepomp?

De exacte kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw woning en het merk installatie waar u voor kiest. Globaal moet u rekening houden met ongeveer de onderstaande kosten.

Apparaat Prijs
Hybride warmtepomp zonder nieuwe cv-ketel € 4.300,-
Hybride warmtepomp met nieuwe cv-ketel € 6.400,-
Subsidie € 1.500,- tot € 1.800,-

Uitleg tabel
Prijs en subsidie voor een hybride warmtepomp van 5 kW. De prijs is inclusief btw en het plaatsen. In de meeste woningen is een hybride warmtepomp van 5 kW voldoende. De subsidie gaat nog van de prijs af.  (bron: Consumentenbond)

Is uw woning geschikt?

Dat is afhankelijk van de isolatiemaatregelen die u al hebt genomen: in geval van dak-, gevel- én vloerisolatie i.c.m. dubbel glas kan een hybride warmtepomp een goede investering zijn. Dit is dus per situatie afhankelijk en maatwerk. Hiervoor neemt een adviseur van de deelnemende installateurs contact met u op.  Deze adviseur maakt een afspraak om samen met u te kijken of uw woning én de verwarmingsinstallatie geschikt zijn voor een hybride warmtepomp.

Welke stappen?

  1. U meldt zich aan via onze website.
  2. Wij geven uw aanmelding door aan een installateur.
  3. Een adviseur neemt contact met u op voor een inspectie van uw woning.
  4. Als u geïnteresseerd bent én uw woning geschikt is, ontvangt u een offerte.
  5. Gaat u akkoord met de offerte? Dan gaat de installateur het werk inplannen.
  6. Gemiddeld binnen twee maanden na opdracht wordt de warmtepomp bij u geïnstalleerd.

 

Meer informatie

Op woensdag 29 september organiseren we een online informatiebijeenkomst waarin we u uitgebreid informeren over hybride warmtepomp en andere soorten warmtepompen. Ook kunt u uw vragen stellen aan een onafhankelijke adviseur.

Geïnteresseerd?

Meld u dan aan via het bijbehorende contactformulier hier naast. Schrijf in uw vraag ‘Hybride warmtepomp’. Wilt u eerst meer informatie op de online informatiebijeenkomst? Meld u dan ook aan via het formulier hiernaast voor de online informatiebijeenkomst op woensdag 29 september 20:00 uur.

Heeft u andere vragen?

Stuur uw vraag naar [email protected] of bel ons op 085-1303647 (maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00 uur)

Aanmelden informatie Hybride Warmtepomp