Gratis warmtescan en rapportage

Bij veel woningen ontsnapt er onnodig warmte via ramen, daken en gevels. Een warmtescan laat zien waar dit bij een woning gebeurt. De gemeente biedt een geselecteerde groep huishoudens in Altena een gratis warmtescan (en advies) van de voorgevel van de woning aan. Hieronder vertellen we er meer over.

Wat gaat er gebeuren?

Specialisten van Heatpulse voeren de warmtescans uit, met warmtescanners vanaf de openbare weg. Ze doen dit tijdens een koude dag of nacht in januari of februari (2023). Op deze koude momenten is het beste zichtbaar waar mogelijk warmte ontsnapt. Extra stoken of thuisblijven is niet nodig. De scan kost u niets.

Heatpulse maakt daarna van elk huis een rapport met de foto en een advies om te isoleren. De warmtescan en het isolatieadvies krijgen bewoners in maart 2023 met de post thuisbezorgd.

Wat is een warmtescan?

De warmtescan laat zien waar uw huis warmte verliest. Een voorbeeld hiervan ziet u op deze foto. Aan de hand van deze scan kan u vervolgens een advies op maat worden aangeboden. U krijgt daarom een rapport met besparingsadvies thuisgestuurd.

Kleine, goedkope ingrepen als tochtstrips of radiatorfolie leveren gelijk een besparing op. Grotere maatregelen kosten meer, maar leveren ook een grotere besparing op. U bepaalt zelf wat u met het advies doet.

Waarom biedt gemeente Altena een gratis warmtescan aan?

Energie besparen en duurzaam verwarmen, bijvoorbeeld met een warmtepomp, is een belangrijk onderdeel op weg naar een CO2-neutraal Altena in 2046. Altena zet tot 2030 volop in op energie besparen en isoleren. Daarom bieden we u deze gratis warmtescan aan om u te helpen bij het besparen van energie en daarmee ook op de kosten.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We zijn zorgvuldig met uw gegevens. We houden ons aan de geldende wet- en regelgeving. Voor de warmtescans en bespaaradviezen gebruiken we alleen adresgegevens. Er wordt niet bijgehouden wie er op een adres woont.

Waar kan ik terecht met vragen?

Op deze pagina bieden we meer informatie (zoals een filmpje) over de warmtescan en het adviesrapport. Andere pagina’s geven meer informatie over bijvoorbeeld onze klimaatklussers (voor huurders) en energiecoaches (voor woningeigenaren).

• Vragen over de warmtescan of het adviesrapport?

Bekijk hier de toelichting op de warmtescan:
https://www.youtube.com/watch?v=m9hDA3YxO2Y

• Vragen over de brief die u hebt ontvangen?

Met vragen over de inhoud van de brief kunt u contact opnemen met gemeente Altena via 0183 – 51 61 00.

• Overige vragen?

Kijk dan ook op onze andere pagina’s of neem contact op per e-mail of via telefoonnummer 085 – 13 03 647.

Voor deze actie werken wij samen met Heatpulse.

Liever geen gratis warmtescan en isolatieadvies?

Wilt u liever geen gratis warmtescan en isolatieadvies van uw woning? Dan kunt u tot 20 januari 2023 uw woning afmelden.
Ik wil geen gratis warmtescan en isolatieadvies